home verzuim poortwachtert interventies
logo
trainingen visie wiezijnwij contact
   
verzuim
Verzuimbegeleiding en casemanagement

Uw aanspreekpunt voor al uw arbo-zaken is een casemanager. Onze casemanagers hebben een HR-achtergrond met veel relevante ervaring. Zij begrijpen snel en goed wat er binnen uw organisatie speelt en kunnen u direct kwalitatief ondersteunen. Verzuim gaat voor 80% om gedrag en gedrag is beïnvloedbaar! Onze mensen weten hiermee om te gaan.

Als het verzuim te overzien is en iemand keert weer snel terug dan hoeft U alleen het verzuim te registeren. Als het verzuim langer gaat duren, wilt U er natuurlijk voor zorgen dat iemand weer zo snel mogelijk gezond en gemotiveerd terugkeert. Voor vragen en ondersteuning bij dit proces kunt U terecht bij onze Casemanager/coach. Afhankelijk van de problematiek kunt U samen met de Casemanager bepalen welke acties er ondernomen gaan worden om iemand weer zo snel mogelijk terug te laten keren.

 

Het proces wordt vraag- en resultaatgericht gestuurd met de focus op terugkeer van het individu. Belangrijk bij de begeleiding naar terugkeer is de aandacht voor en het coachen van de verzuimende werknemer, alsmede het adviseren van diens leidinggevende. Het inschakelen van ReturnCoach bij verzuimbegeleiding bespaart U veel tijd, en vooral veel zorgen!

Om te voorkomen dat niemand en iedereen verantwoordelijk is voor het Arbo-beleid, het dagelijks verzuim en gevraagde/ongevraagde adviezen, hebben wij ervoor gekozen U te bedienen met één aanspreekpunt.


back